web counter

  

7 причини да замените първичните с акумулаторни батерии

В днешно време устройствата и уредите на батерии са неизменна част от ежедневието на всеки от нас. Ако не сте се замисляли колко често използвате батерии, то се огледайте около себе си и най-вероятно ще останете  изненадани колко от нещата, които виждате работят с малките акумулатори. А сега си помислете колко често Ви се налага да купувате нови еднократни батерии. Често, нали?

Ако Ви е омръзнало да добавяте нови попълнения към колекцията от неизползваеми изхабени батерии за еднократна употреба, то значи тази статия ще Ви помогне да осъзнаете проблема, който имате, както и как да го решите., т.е. да замените първичните с акумулаторни батерии.

Даваме Ви за размисъл 7 причини да замените  първичните с акумулаторни батерии.

1)      Устройството, което работи на батерии, черпи много ток. Такива устройства са например фотоапаратите, електронните четки за зъби, играчките, апаратите за мерене на кръвно налягане, фенерите и други подобни. Съгласете се, че сменяте твърде често алкалните батерии на тези уреди. Подмяната на алкалните с акумулаторни батерии на тези апарати ще удължи времето на тяхното използване, а и няма да Ви се налага да ходите толкова често до магазина.

2)      Ако работите с устройството интензивно и ежедневно, значи се нуждаете от акумулаторни батерии. Зареждаемите батерии са много по-надежден източник на енергия, отколкото са алкалните. Първичните батерии са подходящи за уреди, които използвате рядко или еднократно.

3)      С акумулаторните батерии спестявате пари. Първоначалната инвестиция в зареждаеми батерии е сравнително висока, имайки предвид, че се налага закупуване и на зарядно устройство, но тя се възвръща много бързо. Зареждащите се  батерии имат дълъг живот – при правилна употреба и съхранение могат да бъдат използвани до 10 години.

4)      Зареждаемите батерии щадят околната среда. Със закупуването на акумулаторна батерия Вие спомагате за опазването на природата, тъй като ще намалите изхвърлянето на вредни отпадни продукти. Една акумулаторна батерия има средно 400-500 цикъла на живот, а първичната батерия – само един.

5)      Зареждащите се батерии нямат годност. За разлика от алкалните батерии, акумулаторните батерии нямат краен срок на годност. Ако бъдат правилно съхранявани тези батерии могат да бъдат закупени сега, но да бъдат използвани да кажем след 5 години.

6)      Вероятността акумулаторните батерии да се „разтекат“ в устройството е много по-малка. Вероятно всеки от Вас се е сблъсквал с проблема забравената в уреда алкална батерия да се е разтекла и съответно да е повредила и зацапала гнездото, в което седи. Този проблем се случва изключително рядко със зареждащите се батерии, а когато се случи – последствията не са толкова тежки, колкото при употребата на първични батерии.

7)      Акумулаторните батерии спестяват място . Замислете се в колко чекмеджете или кутии във Вашия дом могат да бъдат намерени стари/ нови еднократни батерии. Ако те бъдат заменени с един комплект от  зареждащи се батерии, то ще освободите място за други дреболии.

Това бяха всички 7 причини, които Ви даваме, за да замените алкалните батерии с акумулаторни. Инвестирайки в зареждаеми батерии, Вие ще получите множество позитиви – като се започне от удобството и се стигне до спестяването на пари. Не се колебайте, а заменете Вашите еднократни батерии с такива, които ще използвате дълго време.