web counter

  

Оловни батерии

Оловни батерии - VRLA батерии

Едни от най-разпространените и често използвани акумулаторни батерии са оловно-киселинни батерии с регулиращи клапани (VRLA - Valve Regulated Lead Acid batteries). Голяма част оловно киселинните клетки имат призматична форма, поради тази причнина формата на кутията, в която се разполагат е с правоъгълна форма. Дълбоките цикли заряд/разряд не се отразяват добре на акумулаторните батерии - VRLA, в които се използва олово. Пълният разряд може да причини изкривяване на призматичните пластини, което да доведе до спадане на капацитета. Подобни загуби на капацитет не са фатални ако вашите VRLA батерии работят при нормални условия, но понякога един случай на претоварване би могъл да причини загуба на 80% от капацитета на оловно-киселинната батерия.

Най-подходящата температура за работа на VRLA батерии е 25 °С и всяко увеличение с 10 °С съкращава живота им наполовина. Конструкцията на оловни батерии - VRLA, произведени от големите компании, занимаващи се с оловни батерии - се отличават с определени специфики, като конструкция на сепараторите или решетките, или използване на различни добавки при изработване на електродите. Експлоатационният живот на всички VRLA батерии варива между 1 и 20 години, в зависимост от начина им на употреба. Високата температура съкращава живота на всички VRLA батерии.

VRLA батерии намират приложение в телекомуникационните системи, непрекъсваеми токозахранвания (UPS) алармени системи. VRLA батерии се използват и за захранване и задвижване на електромобили, електрокари, инвалидни колички и др.

Артикули 1 до 12 от общо 29

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Артикули 1 до 12 от общо 29

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3