web counter

  

Политика за защита на личните данни

Политиката за защита на личните данни се отнася до използването на онлайн магазина BatteryCenter.bg

Въведение

Извършвайки дейността си, собственикът на електронният магазин BatteryCenter.bg фирма ЕТ Валбис - Валери Сланчев, със седалище и адрес на управление: гр. София ж.к. Сухата река бл. 57, вх. Б, обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.

Интернет страниците на електронния магазин за батерии BatteryCenter.bg се управляват от фирма ЕТ Валбис - Валери Сланчев в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. BatteryCenter.bg се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страниците си.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нашата фирма. ЕТ Валбис - Валери Сланчев не продава Вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

Какво представляват "личните данни"?

"Лични данни" са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон, адрес и други).

 Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. ЕТ Валбис - Валери Сланчев не обработва такава информация за Вас.

Събиране и използване на Вашите лични данни

ЕТ Валбис - Валери Сланчев в качеството си на собственик на онлайн магазина за батерии BatteryCenter.bg, събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките на фирмата. Данните Ви служат за управление на Вашия профил и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели на фирмата, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности.

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които ЕТ Валбис - Валери Сланчев може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга.

Лична информация, която ни е необходима, за да обработим Ваша поръчка

- При създаване на Профил, регистриране на интернет страницата ни, купуване продукт, сключване на договор - имената Ви; електронния Ви адрес (e-mail); адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки;

- За управление на достъп и идентифициране на профила Ви – електронен адрес и парола;

- Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – електронен адрес, номер на клиент, номер на телефон, адрес за фактура, адрес за доставка, информация, свързана със средството за плащане, сума на покупката и честота на извършваните покупки;

- За издаване на фактура и обработването й – имената Ви, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, сума на плащането и продукт/и, дата на покупката;

- Участие в онлайн проучване и други маркетинг дейности - различни видове информация, включително, но не само името ви, пощенския ви адрес, телефонния ви номер, email адреса ви, начина, по който предпочитате да се свързваме с Вас и информация за история на покупките и търсенията Ви;

- За осигуряване на безопасност от дефектни продукти и свързана със стоки, рекламации и жалби - имената Ви, електронния Ви адрес, продуктите, които са купени; пощенски адрес, , информация относно рекламацията/жалбата и засегнатия продукт/и,;

За какви цели и на какво основание се използват Вашите лични данни

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни са:

- Дейности по управление на електронния ни магазин;

- Данни за целите на изпълнение на направена поръчка/и от електронния магазин;

- Осчетоводяване и фактуриране на покупките и електронния магазин на основание законовото ни задължение за това;

- Дейности по управление на Вашия профил на интернет страницата ни;

- Данни, свързани с управление на достъпа Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие;

Употреба на "бисквитки" (Cookies)

"Бисквитките" или още известни като Cookies са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ги консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които BatteryCenter.bg използва интернет магазина си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

Нашият онлайн магазин използва бисквитки за да улесни навигацията Ви. Следните бисквитки се използват:

- Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности като управление на „пазарна кошница“ и поддържат възможна идентификация Ви през цялото търсене;

- Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страниците по персонализиран начин според предишните Ви посещения, покупки и др. Позволяват Ви да намерите по-бързо офертите, които най-много Ви подхождат;

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

BatteryCenter.bg не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Лични данни в социалните мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. ЕТ Валбис - Валери Сланчев в качеството  на собственик на BatteryCenter.bg не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Защита на личните данни

ЕТ Валбис - Валери Сланчев взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услугата – ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на ЕТ Валбис - Валери Сланчев са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

За случаите, в които ЕТ Валбис - Валери Сланчев споделя информация за Вас с трети лица – доставчици или куриерски фирми, фирмата има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това.

Съхранение на лични данни

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

Вашите права във връзка с личните Ви данни

Ако сте предоставили Ваши лични данни на BatteryCenter.bg, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

- да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил

- право на достъп до личните Ви данни, обработвани от BatteryCenter.bg;

- право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;

- правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

- право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които иначе по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

Лични данни на деца

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на BatteryCenter.bg, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в секцията "Контакти". Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

Валидност и актуализиране на настоящата политика за защита на личните данни

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.