Акумулаторни батерии

Каква е разликата между акумулаторните и първични батерии? Първата съществена разлика е, че всички акумулаторните батерии са зареждащи се батерии за разлика от първичните. Това ги прави предпочитани от много хора, защото си спестяват по някой лев и разходките до магазина. Акумулаторните батерии могат да бъдат разграничени в няколко групи, като работата с тях изисква спазването на някои правила за съхранение, които трябва да се познават. Съществуват акумулаторни батерии с различно напрежение - акумулаторни батерии 12v, акумулаторни батерии 9v, акумулаторни батерии 6v, тягови акумулаторни батерии и други.

Използват се няколко показатели за определяне на възможностите на всяка една акумулаторна батерия: енергийно съдържание, което се измерва с Wh/kg, и енергийна плътност, измерена в Wh/l. Основният показател за експлоатационните възможности на една акумулаторна батерия се нарича капацитет (С), който се измерва в mAh. Когато си купувате акумулаторни батерии (akumulatorni baterii) трябва да имате в предвид, че те са незаредени и преди да се вкарат в експлоатация е необходимо да бъдат изцяло заредени. Освен това всички нови акумулаторни батерии (зарядни батерии) достигат пълния си капацитет, чак когато бъдат изложени на няколко пълни цикъла на зареждане и разреждане. В повечето случаи една акумулаторна батерия достига нормалния си капацитет след три-четири цикъла на зареждане. Често фирмите производители на акумулаторни батерии изписват максималните стойности на капацитета в описанието на батерията, докато реалната стойност на капацитета е сравнително по-ниска.

Друг показател, по който се измерва качеството на акумулаторните батерии е тяхното вътрешно съпротивление. Колкото то е по-малко, толкова по-дълго време батерията съхранява напрежението си при по-голям товар. Повишеното вътрешно съпротивление при всички акумулаторни батерии увеличава намаляването на напрежението. Броя на зарядните цикли на една акумулаторна батерия силно зависи от начина на експлоатация и използваното зарядно устройство.

Съвети за използването на акумулаторни батерии

• Много хора смятат, че една акумулаторна батерия трябва да бъде изцяло разредена, преди отново да бъде заредена. Това обаче не е точно така. Всички акумулаторни батерии са толкова по-силни, колкото по-ниско е нивото на неговото разреждане. Така , че ако вашата акумулаторна батерия има бутон за разреждане е по-добре да го използвате колкото се може по-рядко.

• Ако забележите бели кристалчета по капака на батерията, то това е знак, че тя се е разхерметизирала и е най-удачно да бъде подменена

• Много е важно да подбирате еднакви по вид и производител, възраст и степен на зареждане акумулаторни батерии. Така, ако например използвате 3 акумулаторни батерии CSB е хубаво, когато една от тях се повреди, да я подмените с акумулаторна батерия от същата марка.

• Въпреки че изглеждат доста здрави, акумулаторните батерии могат лесно да бъдат повредени при удар. Това води до намаляване на капацитета и по-къс експлоатационен живот. Всеки един човек, който използва акумулаторни батерии цени високото им качеството и възможността да издържат години наред. За да можете да използвате дълго своите акумулаторни батерии е нужно: акумулаторните батерии да са качествени батерии и разбира се да използвате качествено зарядно за акумулаторни батерии. В нашия магазин можете да намерите огромно разнообразие от акумулаторни батерии с различни стойности. Разгледайте нашия каталог и изберете вашата акумулаторна батерия

Акумулаторни батерии

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

168 продукта

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

168 продукта

Страница
на страница