real time web analytics

За въпроси и поръчки
0884 795 500

Често Задавани Въпроси

Въпроси за рециклирани батерии за винтоверт и акумулаторни пакети

Възможно ли е да се увеличи капацитетът на батерията за винтоверт?

Да, възможно е. По този начин ще увеличите времето на ползване на винтоверта с едно зареждане. Какво означава това? Ако до сега Вашият винтоверт е имал капацитет 1500 mAh, но сега желаете да бъде с капацитет 3000 mAh, то времето за ползване на уреда ще нарасне двойно. BatteryCenter.bg може да Ви предложи клетки с капацитети както следва: 1500 mAh, 1700 mAh, 1900 mAh, 2800mAh, 3000 mAh, 3200mAh, 4000mAh.

Ако се увеличи капацитетът на батерията на винтоверт ще мога ли да я зареждам със същото зарядно ?

Да, няма абсолютно никакъв проблем рециклираната с по-висок капацитет батерия за винтоверт да се зарежда с оригиналното зарядно. Просто това ще отнема повече време.

Каква е правилната експлоатация на батерия за винтоверт?

След като рециклираме Вашата батерия за винтоверт, ние я зареждаме напълно и не е необходимо да я дозареждате в домашни условия преди да я използвате за първи път след извършената услуга. Ползвайте винтоверта докато усетите, че  силата му е значително намалена. Не изтощавайте напълно батерията, преди да я заредите, тъй като така ще скъсите значително нейния живот. Ако няма да ползвате дълго време уреда, е добре да оставите батерията изцяло заредена. Не оставяйте батерията, включена към зарядното за по-дълго от необходимото време за зареждането й. Зареждайте батерията само с изрядни зарядни устройства.

Предлагате ли гаранция при рециклиране на батерия за винтоверт?

BatteryCenter предлага 6 месеца гаранция за всички рециклирани батерии. На всяка рециклирана батерия поставяме стикер с информация за номера на Вашата поръчка, датата на подмяна на клетките, както и волтаж и капацитет. При възникване на някакъв проблем е необходимо само да ни донесете или изпратите рециклираната батерия, а ние ще се погрижим за отстраняване му.

Каква е процедурата за рециклиране на батерия за винтоверт?

За да рециклираме Вашата батерия за винтоверт е необходимо първо да ни я донесете/изпратите, да посочите желан капацитет и да Ви издадем номер на поръчката. Процесът по подмяна на клетките на батерията отнема от 3 до 5 работни дни в зависимост от това колко е натоварена работилницата ни. След като стане готова рециклирана батерия, ние Ви се обаждаме, за да потвърдим и можете да дойдете, за да си я получите. В случай, че сте от друго населено място, ще Ви я изпратим с услугата доставка до Вашата врата с наложен платеж. В такъв случай в цената ще бъде включена и цената за доставка. При желание от страна на клиента издаваме и фактура.

Как се извършва всъщност рециклирането на батерията за винтоверт?

BatteryCenter разполага със специалисти с дългогодишна практика в областта на изработването на различни пакети батерии. Когато ни донесете/изпратите Вашата батерия за винтоверт, ние я отваряме и подменяме всички стари клетки от батерията с нови с желания от Вас капацитет. След подмяната на клетките, кутията на батерията за винтоверт се затваря или лепи, когато това се налага.

Възможно ли е сам да рециклирам моята батерия за винтоверт?

Работилницата на BatteryCenter е обурудвана със специализирана техника, с която Вие не разполагате. В домашни условия е трудно и почти невъзможно да подмените сами клетките на батерията за винтоверт. Ние не препоръчваме да правите подобни опити, тъй като освен, че може да не постигнете желания резултат, може да претърпите финансови загуби. Доверете се на нашите специалисти и си спестете излишни главоболия.

Оглеждам моята батерия за винтоверт, но не виждам начин за разглобяване. Има ли някаква възможност тя да бъде рециклирана?

Да, батерията може да бъде рециклирана.

Възможно ли е Ni-Cd (никел-кадмиева) или Ni-Mh (никел метал хидридна) батерия за винтоверт да се рециклира с Li-ion (литиево йонни) клетки?

Не, това не е възможно. Причините са няколко. Първата основна причини е, че литиево йонните клетки не са съвместими с никел кадмиевите или никел метал хидридните. Напрежението на една Li-ion клетка е 3,7V, а на една Ni-Cd или Ni-Mh - 1,2V. Което довежда и до следващата основна причина – няма как литиево-йонна батерия да бъде зареждана със зарядно за никел метал хидридна или никел кадмиева батерия. Освен това Li-ion батерии се нуждаят от контролиран заряд. Ако бъдат зареждани неправилно, има голяма вероятност уредът да се запали или гръмне.

Възможно ли е Ni-Cd (никел кадмиева) батерия за винтоверт да бъде рециклирана с Ni-Mh (никел метал хидридна) клетки и обратното?

Да, възможно е. Двата вида клетки са напълно съвместими. Имайте в предвид, че Ni-Cd клетки имат по-нисък капацитет в сравнение с Ni-Mh клетки, което определя и тяхната по-ниска цена. Ако желаете да увеличите максимално капацитета на батерията на Вашия винтоверт, то трябва да се насочите към избор на Ni-Mh клетки.

Имам батерия за винтоверт, на която не всички клетки са повредени. Възможно ли е да се сменят само негодните елементи?

Не, не е възможно, тъй като не е коректно да се смесват стари с нови клетки, клетки с различни капацитети или марки. Щом част от клетките на Вашия винтоверт са „умряли“, въпрос на кратко време е да се повредят и останалите стари елементи на батерията. Ако бъдат вложени годните в момента клетки в процеса на рециклирането, това означава, че те ще повредят и новите елементи. Това се отнася за всеки вид акумулаторни пакети (пакети от батерии).

Въпроси за батерии

Къде трябва да се съхраняват батериите?

BatteryCenter Ви препоръчва да съхранявате закупените батерии на сухи места с относително постоянна температура, без тя да е прекалено висока или ниска. Температурните крайности влияят негативно върху батериите. Добре е, ако не използвате веднага след покупка батериите, да ги съхранявате в оригиналните им опаковки. Ако не използвате дълго време уреда, за който сте купили батериите, е хубаво да ги извадите от него.

Защо е по-добре ако не използвам дълго време уреда, да извадя батериите от него?

Защото по този начин ще избегнете опасността при окисление на батерии, да се повреди и самият уред.

Кога е добре да извадя батериите от уреда?

Препоръчително е да извадите батериите от уреда, за който са предназначени, когато няма да бъде използван дълго време, когато са напълно изхабени, когато уредът е захранван с ток, когато батериите са развалени или окислени. По този начин ще избегнете повреда както на самите батерии, така и на уреда.

Студът влияе ли на батериите?

Студът влияе негативно на батериите като намалява техния капацитет. Какво означава това? Ако Вашата батерия има капацитет 1500mAh, то при много ниски температури той ще спадне под 1000mAh. Това ще намали драстично времете, за което ще може да ползвате уреда с тези батерии.

Топлината влияе ли на батериите?

Топлината влияе негативно на батериите като намалява техния коефициент на полезно действие. Затова е препоръчително да съхранявате закупените батерии при температури не по-високи от 20 градуса по Целзий.

Възможно ли е да използвам няколко различни вида батерии в един уред?

Не, не е възможно. Не е препоръчително да използвате различни типове батерии в един уред, защото има голяма вероятност да повредите както самия уред, така и батериите. Старайте се да използвате еднакви по възраст и вид батерии.

Какво представлява „memory ефектът“ на батерията?

Този ефект е характерен за Ni-CD (никел-кадмиевите ) батерии. Проявява се при неправилна експлоатация и зареждане на батерията. Например в случаите, когато сте изразходили напълно заряда на батерията, след което не сте я заредили и съответно няма да я използвате дълго време. Така батерията практически „запомня“ по-ниското напрежение при режим „Stand by“. В такива случаи при зареждане няма да може да се достигне номиналния капацитет и напрежението ще остане същото както е било при режима „в готовност“. Иначе казано, ако Вашата Ni-Cd батерия има напрежение 1,2V, при пълно изтощение то ще падне на 0,8 – 1V. Ако не заредите батерията в продължение например на 1 месец, в последствие тя нама да може да се зарежда както трябва.

Има възможност батерията да бъде „събудена“ . Това се прави със специална апаратура, с която BatteryCenter разполага. Процесът на събуждане на батерията представлява провеждане на диагностика и серия цикли на зареждане и разреждане.

Нормално ли е по време на зареждане батериите да се загряват?

Да, това е абсолютно нормална реакция, която е характерна най-вече за Ni-Mh (никел метал хидридните) батерии. Друг тип батерии, които се загряват по време на зареждане, но в по-малка степен са Ni-Cd (никел-кадмиевите) батерии.

Къде трябва да изхвърля непотребните батерии?

Батериите, които вече не са Ви нужни, тъй като са повредени или изтощени, не трябва да бъдат изхвърляни заедно с битовия боклук. В много търговски и други обекти могат да бъдат намарени специално обозначени места за изхвърлянето на батерии – супермаркети, магазини за електроуреди, молове и други. В офиса на BatteryCenter можете да предадете непотребните батерии за рециклиране.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки