real time web analytics

За въпроси и поръчки
0884 795 500

Рекламации

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право да направи рекламация при следните случаи: констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения размер, цена или с обявената търговска марка. Извън тях клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

Рекламацията се предявява до седем работни дни след закупуването на стоката. 

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

1.       Връщане на продукта и възстановяване на заплатената от потребителя сума

Фирма Батери Център ООД, собственик на електронен магазин www.batterycenter.bg изплаща сумата не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, на която потребителят е направил рекламация, чрез пощенски запис или банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката). Възстановяването на суми, направени с банкова карта, става чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането, в срок от 30 дни.

 Транспортните разходи за връщане на покупката са за сметка на купувача.

За да бъде върната една стока, тя трябва да е в изряден търговски вид:

- стоката не е използвана;

- опаковката й е запазена;

- запазена е касовата бележка или фактурата;

2.      Заменяне на стоката с нова

Електронният магазин BatteryCenter заменя стоката в срок от 14 дни от датата на доставка, съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, или възстановява платената сума, ако преждевременно продуктът е изчерпан.

Връщането, подмяната на продукта или възстановяването на заплатената от потребителя сума става само ако продуктът или продуктите бъдат върнати в запазена оригинална опаковка и изправно състояние, неизползвани, с оставени на местата им етикети, касови бележки или фактури.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

Рекламации можете да направите и при проявен дефект в рамките на гаранционния срок на всяка една батерия. В такъв случай ние правим физически оглед, замерване и тест на устройството /пакета, батерията, акумулатора, захранващото устройство, фенера/ и в зависимост от резултата /на базата на технически показатели и натрупан опит/ се взема решение за приемане на рекламацията или отказ.

Преди проверката и след нея се провежда подробен разговор с клиента нея за начина на експлоатация и условията, при които се ползва рекламираната стока.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки