real time web analytics

За въпроси и поръчки
0884 795 500

ОБЩИ УСЛОВИЯ

I. Общи условия

Моля прочетете внимателно настоящите общи условия – те уреждат взаимоотношенията между Вас и нас за извършването на покупки в електронния магазин www.batterycenter.bg и Вие сте обвързан/а с тях от влизането до напускането на настоящия уебсайт.

Използването на настоящия електронен магазин чрез зареждане, разглеждане, поръчка означава, че Вие сте приел/а общите условия за неговата употреба. Ако не сте запознати с тях, моля прочете следващия текст.

Ако не сте съгласни с тези общи условия, не използвайте електронния магазин. 

II. Определения,използвани в настоящите общи условия

 1. „Потребител” е всеки, който е заредил в своя браузър онлайн уебстраницата www.batterycenter.bg
 2. „Поръчка” е индивидуалната заявка от съответния потребител през неговия личен профил за закупуване на стоки от www.batterycenter.bg, съгласно настоящите общи условия.
 3. „Услуги” са всички действия, осъществявани от Батери Център ООД при и/или по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от този електронен магазин.
 4. „Електронен магазин” – настоящият уебсайт www.batterycenter.bg, който предлага чрез електронна търговия батерии и различни услуги свърцани със сервизна дейност.

III.  Собственик, авторски права

 1. Съгласно Закона за защита на потребителите - ЗЗП www.batterycenter.bgВи предоставя следната информация:

1.1. Собственик на електронния магазин и марка www.batterycenter.bg,  е Батери Център ООД, 1517 София, ж.к. Сухата река, бл. 57 вх. Б партер,  02/442 63 36. Фирмата търгува на дребно със стоки от различни вносители на батерии и други продукти чрез договор с всеки от тях за територията на Република България.

1.2. Основните характеристики на продуктите са описани в страницата за представяне на съответния продукт.

1.3. Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български левове. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и НЕ ВКЛЮЧВАТ цена за доставка! Цените за доставка са посочени отделно и представляват сумата за доставка на конкретната куриерска фирма, с която имаме сключен договор за доставки.

1.4. При използване на предоставените средства за комуникация с нас няма никаква начислена допълнителна стойност.

 1. В съдържанието на електронния магазин www.batterycenter.bg, са използвани запазените знаци и марки, снимки от каталозите, текстове и т.н. на различни фирми и правата върху тези материали принадлежат на съответната фирма. Всички останали материали от съдържанието на сайта (включително, но не само снимки, графики, текст, илюстрации и дизайн) са собственост на Батери Център ООД. Употребата им с търговска, рекламна или друга обществена цел, употребата чрез публично разпространение, копиране, публикуване в други уебсайтове в глобалната мрежа, създаването на производни материали от съдържанието на електронния магазин, промените в съдържанието, предаването, излагането, възпроизвеждането на съдържанието, създаването на вторични материали са нарушения на авторските и сродните им права и се преследват от закона. Потребителите могат да копират материали от електронния магазин www.batterycenter.bg, единствено за персонална употреба.
 2. Потребителите се идентифицират с цел определяне на изявлението му за приемане на Общите условия и се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра www.batterycenter.bgIP адрес на потребителя, както и друга информация.
 3. Начините за Доставка са описани по-долу

IV. Правила за използване на сайта

Batterycenter, като собственик на МАГАЗИНА ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани само за лична употреба с нетърговска цел. Необходимо е да спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите от МАГАЗИНА да се променят по никакъв начин, да се разпространяват публично, да бъдат копирани или да се раздават за каквато и да обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в МАГАЗИНА материали в други сайтове е забранена. Предоставяната услуга от МАГАЗИНА е валидна за Република България.

 1. Права и отговорности на страните

Продуктите и услугите в МАГАЗИНА са ограничени само до посочените условия. Batterycenter не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите. Batterycenter има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени.
Част от информацията публикувана в този сайт е възможно да се отнася до продукти или услуги, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на посочените координати за контакти.

 1. Ограничение на отговорността


МАГАЗИНЪТ, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на МАГАЗИНА. В случай , че в следствие на използването на МАГАЗИНА, или продукти от него от Ваша страна доведе до възникването на вреди ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.
Хипер-връзките от МАГАЗИНА към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези хипер-връзки, МАГАЗИНЪТ не поема никаква отговорност за тях или тяхното съдържание. При посещението си в някои от тези сайтове, Потребителя прави това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

 1. Промяна на цени на стоки


МАГАЗИНЪТ има право да променя цените по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информация, МАГАЗИНЪТ има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на ПОТРЕБИТЕЛЯ, освен да възстанови сумите платени от ПОТРЕБИТЕЛЯ, когато има такива.
МАГАЗИНЪТ може да променя Общите Условия по всяко време, като след промяната датата на публикация се актуализира. Потребителят има задължението да посещава периодично страницата с Общите условия, за да се запознае с евентуални промени. 

V. Пазаруване

 1. Поръчка може да направите, когато изберете даден продукт и кликнете върху бутона "Купи". Ще бъдете отведени във Вашата пазарска количка, където ще видите продукта. Ако желаете да добавите още продукти, кликнете на бутона „Продължи с покупките”
 2. Когато приключите с добавянето на продукти в пазарката количка, въведете копуна за отстъпка, ако имате такъв. Той се въвежда след поставяне на отметка в полето "Кодове за отстъпка" и след задължително кликване на бутона "Прилагане на ваучер". Ще видите отстъпката отразена при цените на продуктите или в общата стоност  на поръчката, в зависимост от типа на купона - отстъпка за продукти или отстъпка за цялата сума. Ако купона не се отрази - опитайте отново или ни звъннете.
 3. За да подадете своята поръчка остават още 3 кратки стъпки:

3.1. Кликнете на бутон "Породължи към разплащане".

3.2. В тази стъпка трябва да въведете данните си, необходими за доставка – имена, адрес, телефон. Можете да се регистрирате като потребител или да пазарувате като гост.

3.2.1. След това трябва да изберете начина, по който искате да платите – с наложен платеж, дебитна/кредитна карта или по банков път.

3.2.2 Когато приключите с попълването на данните си и подробностите по поръчката ще можете да финализирате своята поръчка.

4. Ще получите потвърждение по e-mail на поръчката си. Освен това в деня на доставката ще получите SMS или обаждане от фирма Доставчик.

VI. РЕГИСТРАЦИЯ

 1. Пазаруването чрез електронния магазин Battery Center изисква да направите регистрация или да пазарувате като гост. Чрез регистрацията вие създавате личен профил, в който трябва да въведете на кирилица име и фамилия, адрес за доставка и плащане, телефон за контакт, e-mail, парола. За успешна регистрация препоръчваме:

- Попълнете изцяло на кирилица;

- Впишете мобилния си телефон без код за България, без паузи и наклонени черти;

- Впишете адреса, като разделяте отделните секции със запетая и поставяте точки след съкращенията, например:

"ул. Будапеща 25, магазин"

"ж.к. Сухата река, бл. 123, вх. Б, ет. 3, ап. 8"

 1. С успешното приключване на вашата регистрация вие потвърждавате, че сте запознати и приемате настоящите условия. Потвърждавате го и при направата на всяка отделна поръчка.
 2. Данните в своя профил можете да прегледате и редактирате от полетата „Вход” и „Моят Профил”, които се намират в горната част на началната страница на www.Batterycenter.bg Там можете да проследявате и своите поръчки.

VII. Условия за доставка

Използвани термини

Заявител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инциира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.
Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от заявителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.
За да направи поръчка, заявителя трябва да попълни необходимите данни на указаните места.
Възможно е данните на получателя да са различни от данните на заявителя на поръчката.

 Електронния магазин www.batterycenter.bg работи съвместно с куриерска фирма "СПИДИ" и "Еконт".

 1. Можете да избирате от две опции за доставка:

- доставка до Вашата врата, която се извършва между 09.30 часа и 18.00 часа;

-доставка до офис на куриерската фирма

 1. Срок за доставка 

Ние се стараем да обработим Вашата поръчка на същия или най-късно на следващия ден. Деня, в който обработим поръчката, ще я подадем на Куриерската фирма. Куриерът доставя пратката на следващия работен ден, след като сме я подали.

2.1. Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от Ваша страна. Представител на електронния магазин www.batterycenter.bg се свързва по телефона с Вас. 

3.Време на доставка


Доставките се извършват от 9.00 ч до 18.00 ч в работни дни.

Доставката на Вашите поръчки се изпълнява на следващия работен ден ако е направена до 15.00 часа и е с наложен платеж. Ако е направена след този час за начало се взема следващия работен ден.
Доставката на акумулаторни пакети се изпълнява до 3 (три) работни дни, считано от датата на заявката, ако е направена до 12.00 часа. Ако е направена след този час за начало се взема следващия работен ден.
Когато плащането на поръчката е по банков път /платежно нареждане, вносна бележка/ за дата на заявката се смята деня на получаване на плащането по сметката на МАГАЗИНА.
В този случай служител на www.batterycenter.bg ще се свърже с Вас веднага след потвърждението за извършено плащане и ще Ви каже кога ще пристигне Вашата доставка.
Този вид доставка важи на територията на цялата страна.

 1. ВАЖНО:Всяка пратка е застрахована. Проверете съдържанието на пратката пред куриера, преди да заплатите таксата наложен платеж. Задали сме Ви това право, с цел комфорт и сигурност в пазаруването при нас, като разрешаваме да прегледате пратката преди да заплатите дължимата сума на куриера. Ако не го направите - застраховката отпада. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа си върху документите за доставка Вие давате своето съгласие с вида и съдържанието на доставката. Батери Център ООДкато собственик на www.batterycenter.bg не носи отговорност в случай на щета в пратката, констатирана от Вас на по-късен етап.  Всякакви промени след това са за Ваша сметка.
 2. Проблеми при доставка


Ако забавянето на доставката или по-ранното и изпълнение от посочения от Вас времеви интервал не е поради причини, възникнали от Ваша страна повторната доставка е за сметка на МАГАЗИНА.
При нужда от повторно идване на куриер по Ваша доставка по причини, възникнали от Ваша страна, Вие поемате разходите по повторната доставка. Причини от Ваша страна могат да бъдат Вашето или на упълномощен от Вас човек отсъствие, който да приеме доставката

 5.1. В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки, или ако се предвиди забавяне на комплектуването на поръчката, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени) със същото качество и цена или нов срок за доставка, или отстъпка. На всеки един етап от оформянето и потвърждението на поръчката вие имате право да се откажете от направената поръчка. В случай че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или писмо и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното ви съгласие с променените условия.

6.Oтказ от поръчани продукти

Потребителят има право да се откаже от поръчаните продукти в срок от 14 дни от получаването им в случай , че те не са използвани, не е нарушавана цялостта на опаковката им и във вида, в който е получена и условията по чл.55 (ал.1) от ЗЗП. Това може да се извърши на зададените за контакт в МАГАЗИНА начини. Транспортните разходи при този случай са за сметка на Потребителя и се заплащат на куриера при вземането им за транспортиране обратно на МАГАЗИНА. Платената сума се възстановява на Потребителя според начина на плащане с изключение на транспортните разходи.
При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, МАГАЗИНА се ангажира той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстанови заплатената от Потребителя стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Потребителя е упражнил правото си на отказ.
След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.
При несъответствие на получените продукти с поръчаните МАГАЗИНА заменя продуктите за своя сметка без допълнителни такси за Потребителя.
При липса на поръчани продукти от Потребителя МАГАЗИНА може да предложи алтернативни продукти на същата стойност. Ако Потребителя откаже да замени продуктите МАГАЗИНА възстановява заплатената сума.
При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

VIII. Цени на доставка

Цената на доставката се определя в зависимост на направената от вас поръчка. Когато въведете свойте данни за доставка, вашата поръчка ще бъде изчислена автонатично от нашата система.

IX. Начини на плащане

 1. Плащане в брой при доставка /наложен платеж/

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. Комисионната за наложен платеж е за сметка на МАГАЗИНА. При необходимост от възстановяване на частични или цялостни плащания на Заявителя от страна на МАГАЗИНА, те се извършват чрез куриер или по начин, допълнително уговорен между страните.

 1. Плащане с дебитна кредитна карта

При избиране на този метод на плащане имате  възможност да направите плащане по Вашата поръчка веднага с банкови карти с марките на БОРИКА , Visa и MasterCard, Verified by Visa и Mastercard SecureCode.

При необходимост от възстановяване на частични или цялостни плащания на КУПУВАЧА от страна на МАГАЗИНА, Батери Център ООД, собственик на електронен магазин www.batterycenter.bg, изплаща сумата не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, на която КУПУВАЧА е направил рекламация, чрез пощенски запис или банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката).

 1. Банков превод

При избиране на този метод, можете да извършите банков превод към сметка на Batterycenter. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода. При доставка на стоката не дължите нищо на куриера. При необходимост от възстановяване на частични или цялостни плащания на Заявителя от страна на МАГАЗИНА, те се извършват по банков път по сметката, използвана от Заявителя или по начин, допълнително уговорен между страните.

X. Приемане на поръчки

Вашите поръчки се приемат само по електронен път чрез електронния магазин.
Системата ще Ви информира, че поръчката Ви е приета. Още при финализирането на Вашата поръчка, ще можете да видите всички продукти, които купувате, размера на сумата, която ще платите, начинът на плащане, адресът на доставка. Ако забележите някаква неточност в попълнените от Вас данни, моля обадете ни се незабавно.

Всички поръчки, които подавате към www.batterycenter.bg се приемат от 9.00 -15.00 часа от понеделник до петък, с изключение на националните празници.

XI. Конфиденциалност и защита на данните

 1. Подаване на лична информация

С цел закупуването на продукти или услуги от МАГАЗИНА, Вие подавате лична информация. Тази информация е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. МАГАЗИНЪТ използва личната информация, с цел да подобри услугите, които Ви предлага. Понякога ние използваме изпратената от Вас информация, за да може да получим необходимите данни за изпълнение на Вашата заявка за продукти или услуги. Според законите на Република България, за да ви издадем съответен документ, са ни необходими още ДДС номер и Булстат на Вашата фирма. Изпратената от Вас информация НЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯ на трети лица. Използваните търговски марки са защитени от Закона за защита на авторското право и са притежание на техните собственици. За повече информация влезте в "Политика за защита на личните данни".

 1. Електронният магазин BatteryCenter

2.1. Не изисква и не иска да получава лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

2.2.Както и повечето сайтове автоматично събира информация за апаратните и програмните средства на вашия компютър. Тази информация може да включва: вашия IP адрес, вид браузър и часове за достъп и съответните уебсайт адреси. Тази информация може да се използва от електронния магазин www.batterycenter.bg с цел повишаването на качеството на предлаганата услуга и като част от статистическа извадка.

 1. Хипервръзки

Хипервръзките от електронния магазин www.batterycenter.bg към сайтове, собственост на трети лица, са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези хипервръзки, електронният магазин BatteryCenter не поема никаква отговорност за тях или тяхното съдържание, както и за начина, по който те използват вашите лични данни. При посещението си в някои от тези сайтове потребителят прави това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

 1. Реклами

Електронният магазин BatteryCenter показва реклами от трети лица с цел издържане на сайта. Някои от тези реклами може да ползват технологии като cookies и уебмаяци (beacons), когато рекламират на нашия сайт, което също така ще изпрати на тези рекламодатели (например Google чрез Google AdSense) информация, включваща вашия IP адрес, вашия интернет доставчик, данни за браузъра, с който сте посетили сайта ни, и в някои случаи - дали имате инсталиран Flash Player или не. Тези данни обикновено се ползват за геотаргетиране на рекламите (например реклами за имоти в София на посетители от София) или за показване на определен тип обяви според вида сайтове, които сте посетили (например показване на готварски обяви на някой, който често посещава готварски сайтове). Можете да изберете да изключите cookies от трети лица чрез настройките в браузъра си или други програми като firewalls. Това обаче може да попречи на взаимодействието ви с нашия и други уебсайтове, например да не можете да се логнете в определени услуги или акаунти.ю

 ХII. Рекламации

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право да направи рекламация при следните случаи: констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения размер, цена или с обявената търговска марка. Извън тях клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

Рекламацията се предявява до седем работни дни след закупуването на стоката.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

 1. Връщане на продукта и възстановяване на заплатената от потребителя сума

Фирма Батери Център ООД, собственик на електронен магазин www.batterycenter.bg изплаща сумата не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, на която потребителят е направил рекламация, чрез пощенски запис или банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката). Възстановяването на суми, направени с банкова карта, става чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането, в срок от 30 дни.

Транспортните разходи за връщане на покупката са за сметка на купувача.

За да бъде върната една стока, тя трябва да е в изряден търговски вид:

- стоката не е използвана;

- опаковката й е запазена;

- запазена е касовата бележка или фактурата;

Рекламации можете да направите и при проявен дефект в рамките на гаранционния срок на всяка една батерия. В такъв случай ние правим физически оглед, замерване и тест на устройството /пакета, батерията, акумулатора, захранващото устройство, фенера/ и в зависимост от резултата /на базата на технически показатели и натрупан опит/ се взема решение за приемане на реклама цията или отказ.

Преди проверката и след нея се провежда подробен разговор с клиента нея за начина на експлоатация и условията, при които се ползва рекламираната стока.

 1. Заменяне на стоката с нова

Електронният магазин BatteryCenter заменя стоката в срок от 7 дни от датата на доставка, съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, или възстановява платената сума, ако преждевременно продуктът е изчерпан.

Връщането, подмяната на продукта или възстановяването на заплатената от потребителя сума става само ако продуктът или продуктите бъдат върнати в запазена оригинална опаковка и изправно състояние, неизползвани, с оставени на местата им етикети, касови бележки или фактури.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. 

ХI. Отстъпки и промоции 

 1. Купоните за отстъпка не важат за промоционалните продукти.
 2. В случай, че във Вашата количка с продукти има продукти на промоция и продукти, които са без промоция, Вие имате право да използвате купон за отстъпка. Той ще направи отстъпка на цялото съдържание на количката, дори и върху тези, които са обявени на промоция, защото не може да ги дефинира като такива. Ние ръчно ще изчислим крайната цена на Вашата поръчка, като поставим отстъпката от купона само за продуктите без промоция.
 3. В случай, че сте въвели купон за отстъпка и Ви се наложи да коригирате своята поръчка, купонът ще отпадне. При такава ситуация, молим да ни сигнализирате по e-mail или телефон, за да активираме отново Вашия купон за отстъпка. Извиняваме се за причиненото неудобство по независещи от нас причини!

ХIII. Права и задължения на страните

 1. Успешно регистрираният потребител на електронния магазин BatteryCenter получава правото да поръчва предлаганите продукти и услуги или да ги отказва или рекламира по надлежния ред.
 2. Потребителят има право:

2.1. Да разглежда, поръчва по индивидуална заявка и получава продукти от електронния магазин BatteryCenter по реда и условията, посочени в него.

2.2.  Да се информира за състоянието на своята поръчка.

2.3. На доставка на заявения продукт/и или услуга, която да се извърши на посочения при заявката адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред.

 1. Потребителят е длъжен:

3.1. Да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, според описания в настоящите „Общи условия” ред.

3.2. Да не нарушава правата и свободите на гражданите, съгласно всички законови и подзаконови актове в страната и в европейските правила.

3.3. Да спазва интернет-етиката и правилата при ползване на предоставяните от Батери Център ООД продукти и услуги.

3.4. Да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.

3.5. Да уведомява незабавно Батери Център ООД и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги.

3.6. Да не извършва злоумишлени действия.

 1. Електронният магазин BatteryCenter има право:

4.1. Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

4.2. Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя. В този случай BatteryCenter не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.

4.3. Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

4.4. Да използва по собствено усмотрение всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от потребителите на електронния магазин BatteryCenter. Те остават собственост на Батери Център ООД и в този смисъл фирмата не е ограничена в използването им и не е длъжна да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.

4.5. Да запазва материали и информация, използвани/разположени на сървъра на www.batterycenter.bg или направени достояние на трети лица от потребител, и да ги предоставя на трети лица и съответните държавни органи в случаите, когато това е необходимо за запазване правата и законните интереси, собствеността и сигурността на  Батери Център ООД, както и на трети лица, в случаите на предявени искове във връзка с нарушаване на техни права по повод на използвани или разпространени информация или материали, както и в случаите, когато материалите или информацията са изискани от държавни органи по силата на изрична законова разпоредба;

4.6. Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

 1. Електронният магазин BatteryCenter:

5.1. Няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

5.2. Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите, тъй като тя е предоставена от основните вносители.

5.3. Заедно с неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети, включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултати от употребата на електронния магазин BatteryCenter. Ако в резултат на ползване на електронния магазин www.batterycenter.bg, на продукти или услуги от него от ваша страна възникнат вреди, вие поемате цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

5.4. Не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.

5.5. Не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез електронния магазин BatteryCenter.

5.6. Не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

 1. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на електронния магазин www.batterycenter.bg във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за Батери Център ООД

ХIV. Други условия

 1. Вие сте съгласни BatteryCenter да ви изпраща електронни писма с цел да ви информира за промени или допълнения в нашия сайт, продукти и т.н.
 2. Ние полагаме всички усилия да покажем максимално точно цветовете на продуктите, които предлагаме. Тъй като цветовете, които виждате на вашия монитор, зависят от самия монитор, ние не може да гарантираме, че вашият монитор ще покаже актуалните цветове.
 3. Батериите и другите артикули, които предлагаме се съхраняват при нас на склад, тъй като не притежаваме съответните разрешения и условия за това. Храните се съхраняват в оторизиран склад.

XV. Съвети за ефективно пазаруване

 1. Преди да започнете да пазарувате:

1.1. Разгледайте рекламните банери, публикувани в онлайн магазина.

1.2. Разгледайте категория "Промоции".

1.3. Прочетете последните 3-5 новини, в раздел "Новини".

 1. Когато желаете да започнете да пазарувате:

2.1. Изберете внимателно вида на продукта от съответната категория.

2.2. Прочетете внимателно описанието на продукта. Ако имате неясноти и въпроси, по-добре ги задайте, вместо да купувате "на сляпо". Можете да се допитате до нас на телефон или e-mail. По телефон ще Ви вдигнев веднага, а на въпросите по e-mail ще отговорим до 24 часа.

2.3. Разгледайте и други сходни продукти.

2.4. Прочетете внимателно описанието и техническите характеристики на продукта, който сте избрали.

2.5. Задължително кликнете върху снимката на продукта, така че да я видите още по-голяма.

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки