Panasonic - HHR 800 AAAH

Panasonic - HHR 800 AAAH

Акумулаторна Ni-Mh батерия Panasonic Eneloop Pro AAA 1.2V 930mAh

Panasonic Eneloop Pro AAA 1.2V 930mAh

Panasonic - HHR 700 AAA

4,50 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Каталожен номер
310257
Повече информация
Каталожен номер310257
ПроизводителPanasonic
Тип батерияNi-Mh, акумулаторна батерия
Капацитет700mAh
Номинално напрежение1,2V
Изводи за запояванеНе
Размер на батериятаAAA
Диаметър10.5 mm
Височина44,5 mm
Тегло12g

NiMh батерии (Никел метал-хидридни батерии)

Никел метал хидридни батерии (NiMH батерии) са най-новият и най-близък конкурент на Ni-Cd батерии. В сравнение с тях, обаче, Ni-Mh батерии имат по-голям капацитет и са по-малко токсични, и сега са по-рентабилни. Никел-металхидридните батерии (NiMH) са на пазара от около 15 години и по редица показатели превъзхождат никел-кадмиевите. Никел-метал хидридни клетки имат един анод (отрицателен) в метална сплав, който има способността да усвоява водорода, плюс катод никел хидроксид (положителен), потопен в алкален разтвор на електролит на калий, натрий и литий хидроксид. Никел-метал хидридни батерии са най-често използваните акумулаторни батерии , с напрежение от 1,2 V.

NiMh клетки могат да бъдат запечатани в малки мощности ( 60 Ah). NiMh батерии не се нуждаят от поддръжка, но изискват прецизно наблюдение и контрол на нивото на заряда Запечатаните NiMh батерии често са с цилиндрична форма, но магат да бъдат и с призматична форма. Свойствата на NiMh батерии са сходни до тези на никел-кадмиевите клетки, като споделят едни и същи производствени.

Всички NiMh батерии се отличават с отлична енергийна плътност (до 140 Wh / L). Запечатани NiMh клетки могат да бъдат използвани за много мобилни и фиксирани професионални и промишлени приложения. Отворените клетки се използват, за тягова сила и в обществения транспорт (трамваи, влакове) и индустриални превозни средства.


Спецификация PDF